Annons

Annons

Potatiskaka med lök och rosmarin

Frasig och smakrik potatiskaka med lök och rosmarin. Smaklig måltid!

potatiskaka
4 personer
1 kg potatis, fast sort
neutral matolja
3 msk smör
1 gul lök
3 msk klippt gräslök
2 msk repad finhackad rosmarin
salt, svartpeppar

Topping:
kryddgrönt
stekt bacon
lingon

Riv potatisen grovt och krama ur vätskan. Hetta upp olja och stek det rivna på medelvärme. Rör om försiktigt, men rör inte sönder kakan.
Skala och riv löken. När potatisen börjar bli klar tillsätt den rivna löken, rosmarin, gräslök och matfett. Fördela över kakan och peta försiktigt ner bland potatisrivet. Stek vidare i några minuter till potatisen är helt klar. Salta och peppra.
Pressa ner potatisen i pannan och jämna till kanterna. Stek ett par minuter så att kakan sätter sig. Lägg ett stort lock eller en tallrik över pannan och vänd snabbt. Lägg försiktigt tillbaka kakan i pannan med den fina sidan uppåt. Strö över rosmarin och gräslök.
Servera med stekt bacon eller fläsk samt rårörda lingon.

Annons

Tips! Potatiskakan kan du också servera skuren i snibbar till valfritt kött.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…