Annons

Annons

Potatisrulle med ansjovis

Lite rosépeppar på toppen tar potatisrullen med ansjovis till oanade smakhöjder!

Potatisrulle 
med ansjovis

ca 20 bitar
400 g mandelpotatis
1/2 rödlök
50 g prästost
2 msk crème fraiche
salt och peppar
hackad dill
Topping:
1 dl crème fraiche
1 burk ansjovis, 100 g
rosépeppar

Annons

1. Koka potatisen mjuk. Skala den varma potatisen. Skala och finhacka löken.
2. Pressa den varma potatisen
och blanda med lök, riven ost och 
crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma till en rulle som är 3 cm 
i diameter och rulla den i dill. Vira
in rullen i plastfolie och låt vila
i kylen ett par timmar.
4. Vid servering: Skär rullen 
i 2 cm tjocka skivor och lägg
 dem med snittytan upp på ett fat. Lägg på en klick crème fraiche,
 en delad ansjovis och strö på
 krossad rosépeppar.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Läcker Janssontårta

Glutenfri ostpaj med ansjovis

5 läckra varianter av Janssons frestelse

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…