Annons

Annons

Potatissallad med stekt lax och sparris

Lat sommarmat när den är som bäst. Använd färdigkokta rester av färskpotatis så har du lunchen på nolltid!

Potatissallad med lax

4 personer

4 portionsbitar av laxfilé
1 knippe färsk sparris

Potatissallad:
1 kg färskpotatis
150 g sockerärter
1 rödlök
150 g fetaost
2 msk kapris
pumpafrön

Dressing:
1 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
1 msk dijonsenap
3 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
1. Skölj och skrubba potatisen 
noga. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Annons

2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.

3. Dela potatisen i mindre bitar. Finhacka rödlöken.

4. Koka upp lättsaltat vatten och 
lägg ner sockerärter. Sjud i ett par minuter, skölj med iskallt vatten.

5. Blanda potatisen med dressingen och lägg upp i en skål varvat med sockerärter, finhackad rödlök och 
smulad fetaost. Toppa med kapris och pumpafrön.

6. Servera salladen med stekt lax och sparris, gärna grillad.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Annika Broman

Prova också:

Festliga potatisar

Potatissallad med sparris och rädisor

Honungsstekt lax med senapsdressad morotssallad

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…