Annons

Annons

Potatissallad med pepparrot och dill

Potatissallad med pepparrot och dill – perfekt tillbehör till grillat!

Potatissallad med pepparrot och dill

4 personer
1 kg färskpotatis
1/2 purjolök, det vita
1 knippe dill
3 msk finhackad gräslök
1 dl tjock yoghurt
2 dl crème fraiche
1 msk finriven pepparrot
salt, svartpeppar
1/2 bunt rädisor
3–4 saltgurkor
1/2 ask krasse
Servering:
grillad eller stekt kycklingfilé
oliver
surdegsbröd

Annons

1. Tvätta potatisen. Plocka loss dillvipporna. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med dillstjälkarna. Häll av vattnet. Ställ tillbaka kastrullen på spisen utan lock, för att onödig vätska ska kunna dunsta bort. Ta upp dillstjälkarna.
2. Strimla purjolöken. Finhacka dillvipporna. Blanda avsvalnad potatis, purjolök, dill, gräslök, yoghurt, crème fraiche och pepparrot. Krydda med salt och peppar och blanda runt.
3. Skär rädisorna i tunna skivor. Skär gurkorna på längden i tunna klyftor. Toppa potatissalladen med rädisor, gurka och finklippt krasse. Servera med kycklingfilé, oliver och surdegsbröd.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Annika Broman

Prova också:

Potatissallad med kapris och rädisor

Potatissallad med stekt lax och sparris

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…