Annons

Annons

Prinsarnas sista samtal med Diana: ”Ångrar mig för resten av mitt liv”

De var mitt uppe i en lek med sina kusiner när mamma Diana ringde dem. Nu berättar prins William och Harry om samtalet som skulle bli deras sista. "Om jag hade vetat vad som skulle hända hade jag inte tagit det så lätt", säger prins William.

De brittiska prinsarna William, 35, och Harry, 32, förlorade sin mamma Diana för nästan 20 år sedan. Hon omkom i en bilolycka i Paris och sönerna förlorade sin mor när de bara var 12 och 15 år gamla.

Annons

Diana med sönerna Harry och William och exmaken prins Charles. Bild: IBL

Inför dödsdagen har båda prinsarna gjort en exklusiv intervju. Där pratar de om sina känslorna kring mammans död och minns också tillbaka till den sista kontakten de hade med Diana.

Hon befann sig i Paris, samtidigt som de två prinsarna var på Balmoral slottet i Skottland, och de pratades vid via telefon.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag kommer inte ihåg exakt vad vi pratade om, men jag kommer ångra mig för resten av mitt liv att det samtalet var så kort, säger Harry i intervjun som Radar Online tagit del av.

– Det är första gången vi tillsammans pratar om henne så här. Om jag hade vetat att det var sista gången jag pratade med min mamma, sakerna jag hade velat sagt till henne. Att tänka tillbaka på det nu är otroligt hårt. Jag måste leva med det resten av mitt liv, att inte veta att det var sista gången jag pratade med min mamma, hur annorlunda samtalet hade kunnat bli om jag hade haft en minsta aning om att hennes liv skulle vara över den natten, säger han.

Minns sin mammas skratt

Harrys storebror, prins William, minns att de var mitt uppe i en lek med sina kusiner när samtalet från mamma Diana kom. Att de avslutade med ett snabbt ”hej då, vi hörs senare, kan jag gå och leka?”.

– Om jag hade vetat vad som skulle hända hade jag inte tagit det så lätt. Det telefonsamtalet sitter fastnaglat i mitt minne för alltid, säger William och fortsätter:

– Det går inte många dagar utan att jag tänker på henne. Att det snart gått 20 år sedan hon dog känns som en bra tid att… minnas, du vet, alla de bra sidorna av henne och kanske dela med sig av en bild av henne som inte så många kände till.

Prins William och prins Harry. Bild: REX

Harry minns fortfarande ljudet av sin mammas skratt, det har naglat sig fast i hans huvud.

– Hon var som ett barn. Allt jag kan höra är hennes skratt i mitt huvud. Det var ett slags galet skratt av ren glädje som även syntes i hennes ansikte

– Vi kände oss otroligt älskade, Harry och jag… och jag är väldigt tacksam att den kärleken fortfarande känns här, säger William.

Text: Malin Ljung, Hänt
Foto: IBL

Läs också:

Nu går William i mamma Dianas fotspår

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…