Annons

Annons

Programledaren Sanna Lundell rannsakar sig själv i Vinter i P1

Journalisten och programledaren Sanna Lundell var en av dem som sommarpratade i somras men som folket inte fick nog av. I Vinter i P1 berättar hon om vikten att rannsaka sig själv, kvinnor versus män och så lite häst på det.

Vinter i P1 Vintervärdar: Sanna Lundell (som håller i Kjell Enhager), Johan Rockström, Lars Lerin (sittande), Olof Wretling, Alice Teodorescu (som håller i Terese Cristiansson) och Hans Rosling. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vintervärdar i Vinter i P1: Sanna Lundell (håller i Kjell Enhager), Johan Rockström, Lars Lerin (i grönt), Olof Wretling, Alice Teodorescu (håller i Terese Cristiansson) och Hans Rosling.

Mellandagarnas sista vintervärd är journalisten och programledaren Sanna Lundell, som både skriver böcker och håller workshops om medberoendeproblematik i familjer. Hon har varit mångårig krönikör i Aftonbladet och väjer inte svåra debattämnen. Sanna (som är dotter till Ulf Lundell) har bland annat studerat islamologi, är delägare i ett stall och en engagerad och klokt berättande feminist.

Annons

Sanna Lundell
Du var sommarpratare i somras – då pratade du om män kontra kvinnor och var arg. Fick du många arga svar?
– Inte ett enda faktiskt. Det var odelad kärleksrespons och inte en enda hatande karlslok reagerade.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag har ju varit kolumnist på Aftonbladet i fem år och efter varje kolumn var mejlkorgen full av hat. I mott sommarprogram var jag inte direkt åsiktsfri men jag fick bara kärlek.

Vad kommer du att prata om?
– Jag kommer att prata om svaghetsförakt, vikten av att rannsaka sig själv, kvinnor versus män och så kommer jag att toppa med lite häst.

Har barnen sagt något du inte får prata om?
– Nej. De två yngsta är lite för små för att tänka så, men min dotter är ju tonåring. Hon tyckte att jag var väldigt bra, hon var stolt efter sommarpratet. Hon sa efteråt; ”Mamma, nu förstår jag dig bättre!”

Vad skulle du vilja att vi människor pratade mer om?
– Den tid vi lever i nu känns som om vi bara söker bekräftelse. Det är som om vi har en narcissistisk tävling och jag skulle vilja att vi pratar med om självrannsakan. Det är faktiskt det enda som kan leda till en bestående förändring. Det är ju först när vi ser vad vi gör för fel som vi kan förändra oss.

Vad hoppas du på inför nästa år?
– Att det blir mer vänligt och att vi får se mer av vad den goda stora massan kan åstadkomma. Det fick vi ju se i höstas när så många började engagera sig för flyktingar, även om det kom en del mörka krafter i dess kölvatten. Det finns en växande rasism och jag skulle vilja se mer solidaritet från oss andra.

– Personligt sett så har jag haft en jättebra höst och jag hoppas att den fortsätter så. Jag har fått ordning på mitt liv, jag driver ett stall, jag har fått en inre och yttre balans i mitt liv och fler drömmar har gått i uppfyllelse. Det känns som om jag börjar skörda för allt hårt slit.

Vinter_i_p1
Missa inte vintervärdarna 25/12-1/1, kl 13-14.30 i P1 i Sveriges Radio:

25/12 Lars Lerin, konstnär, författare, 61 år
26/12 Terese Cristiansson, journalist, utrikeskorrespondent, författare, 41 år
27/12 Kjell Enhager, föreläsare, ledarskapskonsult, golfinstruktör, 57 år
28/12 Johan Rockström, professor i miljövetenskap, agronom, 49 år
29/12 Hans Rosling, folkbildare, föreläsare, professor, 67 år
30/12 Alice Teodorescu, politisk redaktör, debattör, jurist, 31 år
31/12 Olof Wretling, skådespelare, 40 år
1/1 Sanna Lundell, journalist, programledare, driver ridstall, 37 år

Nyfiken på de tidigare vintervärdarna?      

LÄS MER OM:  Lars Lerin.
LÄS MER OM: Kjell Enhager.
LÄS MER OM: Hans Rosling.

Av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…