Annons

Annons

Pumpasoppa med chili

Njut av en förföriskt god pumpasoppa med smak av koriander, ingefära och chili. Lika god till vardag som till fest!

Pumpasoppa med chili och ingefära recept

4 personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g skalad pumpa i bitar,
t ex butternut
3 cm färsk ingefära
2 syrliga äpplen
1/2 röd chili
1 msk paprikapulver
2 grönsaksbuljongtärningar
6 dl vatten
400 g kokosmjölk
1/2 kruka koriander
1 citron, rivet skal + 1 msk pressad saft
salt och peppar

Annons

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala pumpan, gröp ur fröna och skär köttet i bitar. Skala och riv 
ingefäran. Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Finhacka chilin.
2. Stek lök och vitlök på medel
värme i en kastrull med olja tills 
löken är mjuk och genomskinlig, 5–7 minuter. Tillsätt pumpa, äpple, chili, ingefära, paprikapulver, 
buljongtärningar och vatten; rör om. Låt koka tills pumpaköttet är mjukt, ca 15 minuter. Mixa soppan.
3. Tillsätt kokosmjölk, hackad 
koriander och citronskal, och koka upp. Smaka av med salt, peppar
och citronsaft.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Glutenfri pasta med pumpapesto

Pumpaguide: Så hittar du den bästa pumpan

Currydoftande pumpasoppa


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…