Annons

Annons

Pytt i panna med falukorv

God som både kvällsvickning och middag. Ett enkelt vardagsrecept!

Falukorv

4 personer
500 g falukorv
140 g tärnat bacon
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
150 g sugarsnaps eller sockerärter

Servering:
3 msk finhackad persilja
stekta ägg/äggulor
serverade i äggskal
saltgurka
rödbetor

Annons

Dra skinnet av korven, tärna eller strimla den. Skala potatis och morötter och skär i tärning­ar. Skala och finhacka löken.

Gilla Året Runt på Facebook

Hetta upp oljan i en stor stek­panna, stek potatis och moröt­ter ca 15 minuter. Rör om noga efter hand. Salta och peppra. Fräs löken i en annan panna så att den blir blank och smidig, ca 3 minuter. Tillsätt falukorv och fräs vidare ca 3 minuter. Blanda samman samtliga ingredienser och stek ca 3 mi­nuter. Ansa och halvera sugar­snapsen och låt dem steka med i ca 1 minut. Servera med ägg, skivade saltgurkor och inlagda hela rödbetor. Garnera med persilja och servera med en bit bröd och en god ost.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Fler goda vardagsrecept!
Falukorvsgratäng med krämig ostsås
Pasta med kyckling och grillad paprika
Kantarellpaj


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…