Annons

Annons

Rabarber-cobbler

Testa vår smarriga rabarber-cobbler. En cobbler är ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka!

 

Rabarber-cobbler
6 eldfasta portionsformar,
 ca 10 cm i diameter
500 g rabarber
2 msk strösocker
3 msk rörsocker
4 msk smör
Cobbler:
100 g smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1 ägg
Topping:
pärlsocker
Garnering:
florsocker
jordgubbar
Servering:
vispgrädde, vaniljsås eller vaniljvisp

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Ansa och skär rabarbern i 1/2 cm breda bitar.
3. Stek rabarber, strösocker och 
rörsocker hastigt i en stekpanna 
med smör.
4. Fördela rabarbern i smorda 
formar.
5. Cobbler: Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda havre, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smör- och sockerblandningen. Tillsätt grädde och ägg och vispa till en smet. Klicka ut smeten över rabarbern.
6. Topping: Strö över pärlsocker.
7. Grädda strax under mitten i
ugnen till fin färg, ca 20 minuter.
8. Vid servering: Sikta över florsocker och garnera med halvera-
de jordgubbar. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljsås eller vaniljvisp.

Tips!
Du kan också göra 
cobblern i en stor form som är ca 24 cm i diameter. Grädda strax under mitten 
i ugnen på 175° till 
fin färg, ca 25 
minuter.

Recept: Bittte E:son forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Smulpaj med jordgubbar och rabarber

Rulltårtsbakelse med rabarberkompott

 

 

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…