Annons

Annons

Rabarber- och hallonkaka

En saftig kaka med rabarber och hallon som passar lika bra till fikat som till dessert.

Rabarber- 
och hallonkaka

10–12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
175 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk, 3 %
Fyllning:
3 dl rabarber i ½ cm stora bitar
125 g hallon
3 msk strösocker
2 msk potatismjöl
Topping:
pärlsocker
ca 1/2 dl mandelspån
Garnering:
florsocker
färska hallon
Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt till äggsmeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt mjölk och rör till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten på formen.
5. Fyllning: Blanda rabarber, hallon, socker och potatismjöl försiktigt i en bunke och häll i formen.
6. Topping: Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen, 50–55 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.
7. Vid servering: Sikta över florsocker och lägg på hallon. Servera kakan med vaniljsås eller vanilj
visp.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Snabb och ljuvligt god rabarberdessert

Rabarberpaj med mandelsmulor

Ljus kladdkaka med hallon


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…