Annons

Annons

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

God marmelad som passar utmärkt till pannkakor, våfflor eller till nybakat bröd. Gott recept som hör våren och sommaren till.

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

4 små burkar

1/2 kg rabarber
1/2 kg jordgubbar
en liten bit ingefära
6 1/4 dl strösocker
1 citron, finrivet skal och pressad saft
ev 2 tsk flytande Atamon

Skölj rabarbern och skär i ca 1 cm stora bitar. Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Koka rabarber, jordgubbar på svag värme under lock ca 20–30 minuter. Skala och riv ingefäran.
Tillsätt ingefära, socker, citronskal och saft. Låt koka 15 minuter utan lock.
Rör ner ev konserveringsmedel och häll upp på rena burkar med tättslutande lock.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Annons

Läs också:

Rabarbersylt med kardemumma

Perfekt med plommonmarmelad!

Somrig jordgubbsmarmelad

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…