Annons

Annons

Rabarber- och mandelmuffins

Servera 
muffinsen med lite grädde, och vips blir det
 en festlig mini
bakelse!

Rabarber- och mandelmuffins

12 muffins
150 g rabarber
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl grädde
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mandelmjöl
Garnering:
florsocker
syrenblommor, kan uteslutas

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ansa och skär rabarbern i ca 11/2 cm breda bitar. Hacka några bitar smått och spara till garnering.
3. Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt grädden.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelmjöl och sikta
ner i äggsmeten. Vänd ner rabarberbitarna i smeten.
5. Fördela smeten till 2/3 i muffins-
formar. Ställ gärna formarna i ett muffinsbleck. Fördela och tryck 
ner de finhackade rabarberbitarna.
6. Grädda strax under mitten i
ugnen, 18–20 minuter.
7. Vid servering: Sikta över lite florsocker.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Muffins med maräng

Morotsmuffins med apelsinfrosting

Kladdkakemuffins


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…