Annons

Annons

Rabarbermazarin

Gör din omgivning lycklig och bjud på nybakade rabarbermazariner. 
Det blir helt enkelt inte godare än så här!

Rabarbermazarin
ca 20 stycken
200 g smör
2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
20 aluminiumformar
smör till formarna
Fyllning:
1/2 msk rabarbersylt per kaka
Pensling:
1 ägg
ca 1/2 dl flagad mandel
Garnering:
florsocker
ev rabarbersylt
Servering:
ev vaniljvisp eller vispgrädde

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smält smöret. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i det smälta smöret. Tillsätt ägget och blanda till en
 deg. Smörj aluminiumformarna.
3. Ta undan ¼ del av degen. Dela resten av degen i 20 bitar. Forma 
bitarna till bollar och tryck ut i 
formarna. Se till att degen täcker 
hela formen.
4. Fyllning: Fördela sylten i formarna.
5. Rulla 20 kulor av degen som är över. Lägg kulan i handflatan och tryck till med den andra så att du pressar ut ett lock. Lägg på deg
locken.
6. Pensling: Pensla med upp
vispat ägg och strö på mandel. Grädda strax under mitten i
ugnen, 20–25 minuter.
7. Vid servering: Sikta över florsocker och toppa med lite 
rabarbersylt. Servera med vaniljvisp eller vispgrädde.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips!
Det behöver inte 
vara rabarbersylt till det här receptet, det funkar med vilken sylt som helst.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Rabarbersylt med kardemumma

Nötmazariner i läckra havreformar

Mazarinäppelkaka med kardemumma


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…