Annons

Annons

Rabarberrutor

Kardemumma, rabarber och 
citron i en och samma kaka. Så gott!

Rabarberrutor
25–30 rutor
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet skal
Fyllning:
300–350 g rabarber
2 msk potatismjöl
2 msk strösocker
Garnering:
pärlsocker

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Rör rumsvarmt smör och 
socker pösigt, gärna med elvisp.
3. Tillsätt äggen ett i taget och
rör mellan varje ägg.
4. Blanda kardemumma, bakpulver, vaniljsocker och mjöl och sikta ner i äggsmeten. Rör ner yoghurt och citronskal. Bred ut smeten i en långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper i botten.
5. Fyllning: Ansa och skär rabarbern i 1–2 cm breda bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker 
i en bunke och fördela i smeten och tryck till. Strö över pärlsocker.
6. Grädda strax under mitten i
ugnen till gyllene färg, 40-45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. Låt svalna. Skär i rutor.

Recept: Bitte E.son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Biskvier i långpanna med hallon och vitchoklad

Toscakaka i långpanna

Baka ljuvliga havrerutor i långpanna

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…