Annons

Rabarbersaft med citron

Hemlagad rabarbersaft med lite pressad citron smakar ljuvligt gott! Och är enkelt att göra med hjälp av vårt recept.

Rabarbersaft med citron

Rabarbersaft med citron

ca 75 cl
500 g rabarber
¾ liter vatten
250 g strösocker
½ citron, pressad saft

1. Skala ev rabarbern och skär den i bitar. Lägg rabarber och vatten i en kastrull och koka på svag värme, 45 minuter. Rör inte i rabarbern för då blir saften grumlig.
2. Sila saften och låt självrinna genom silduken, ca 30 minuter.
3. Koka upp saften igen tillsammans med socker och citronsaft. Skumma tills saften är ”klar”.
4. Häll upp saften på väl rengjord flaska och låt kallna. Förvara svalt.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Rabarbermazarin

Jordgubbs- och rabarberpaj

Rabarber- och citronsaft


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 




Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…