Annons

Annons

Rabarbersaft

Rabarbersaft blir vackert röd och läskande. I receptet ingår också jordgubbe, lime och vanilj – mums!

Rabarbersaft

Rabarbersaft

 2 stora och 2 små flaskor
3 rabarberstjälkar, ca 500 g
5 dl vatten
800 g jordgubbar
1 limefrukt, finrivet skal +
pressad saft
1 vaniljstång
500 g strösocker

Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Koka upp vattnet i en kastrull. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna.
Lägg stång, frön, rabarber, jordgubbar, limeskal och saft i vattnet. Koka ca 10 minuter under lock. Tryck med en gaffel på bären mot grytans kant några gånger under koktiden.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
Koka upp saften och rör ner sockret, koka tills sockret har smält helt. Skumma saften under tiden. Häll upp på varma och rengjorda flaskor.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…