Annons

Annons

Rabarbersylt med kardemumma

Gör vår goda sylt med smakkompisarna rabarber och kardemumma!

Rabarbersylt med kardemumma
ca 2 liter sylt
1 kg rabarber
3/4 dl vatten
2 tsk malda kardemummakärnor, kan uteslutas
1 kg syltsocker

1. Ansa och skölj rabarbern och skär i ca 1 cm 
breda bitar.
2. Koka upp vatten, rabarber och kardemumma. Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
Tillsätt eventuellt lite mer vatten.
3. Tillsätt syltsocker och koka under omrörning, 3–5 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar 
och sätt genast på locken.

Annons

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också dessa ljuvligt goda recept med rabarber:

Rabarber- och citronsaft

Rabarberkompott med vaniljgrädde och rostad mandeltopping

Rabarber- och mandelsmulpaj

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…