Annons

Annons

Bjud på lyxig räkrulle

Läcker spenat- och räkrulle som du kan förbereda i god tid och garnera strax före servering. Använd en lagrad ost med mycket smak i fyllningen. Passar både på buffébordet och som förrätt.

räkrulle
4–6 personer:

Deg:
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
4 ägg

Fyllning:
200 g hel spenat
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
500 g räkor med skal
150 g riven
Västerbottensost

Annons

Topping:
500 g räkor med skal
1 1/2 dl vispad grädde
citronskivor
dillvippor

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och grädde och låt smöret smälta i blandningen. Rör ner mjölet och låt det svalna. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp på smort bakplåtspapper.

Fyllning: Smörfräs spenaten och blanda ner finhackad vitlök. Smaka av med lite salt och peppar. Fördela spenaten över brödbottnen.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…