Annons

Annons

Räksallad med myntakräm

Myntakrämen är pricken över i till den klassiska räksalladen. Enkelt och somrigt recept!

Mums med mint i maten 32/13

4 personer

1 kg oskalade räkor
4 ägg
2 avokado
1 gurka
1 rödlök
250 g körsbärstomater
100 g blandad sallad
1/2 dl olivolja
1/2 citron, saften

Myntakräm:
2 dl lätt crème fraiche
2 msk majonnäs
1 dl riven Västerbottensost
1/2 dl finhackad färsk mynta
salt, nymalen svartpeppar

Annons

Skala räkorna. Hårdkoka äggen, halvera dem. Gröp ur avokado och skär i bitar. Skär gurkan tunt och strimla rödlöken. Halvera tomaterna. Blanda allt utom ägg och räkor med salladen. Ringla över olivolja, pressa över citron och blanda runt. Lägg ägghalvorna vid sidan av och toppa med räkorna.

Gilla Året Runt på Facebook

Myntakräm: Rör ihop alla ingredienser och servera den till salladen.

Av: Åsa Swanberg Foto: Ludvig Swanberg

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…