Annons

Annons

Krämig ramslökssoppa

Läckert krämig soppa på ramslök som passar perfekt en vanlig vardag. Toppa med stenbitsrom för lite extra guldkant!

 

Ramslökssoppa med potatis recept

Om du plockar själv – bladen smakar godast innan växten blommar i maj-juni.

Ramslökssoppa med potatis – recept

4 personer

3 potatisar
25 g ramslök
smör till stekning
7 dl grönsaksbuljong av tärning
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Garnering:
1 ½ dl vispgrädde eller crème fraiche
50 g stenbitsrom (kan uteslutas)

Annons

1. Skala och tärna potatisen. Skölj och hacka ramslöken och fräs den i en tjockbottnad kastrull med smör.
2. Lägg i potatisen och häll över buljongen. Koka i 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Mixa till en slät soppa.
3. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i tallrikar. Garnera med en klick vispad grädde och stenbitsrom. Strö gärna över vitlöksstekta frön (se recept nedan).

Vitlöksstekta solros- och pumpafrön

Rosta ca 1 dl solros-, pumpa- och sesamfrön i en torr stekpanna tills sesamfröna börjar hoppa i pannan. Tillsätt 1 msk rapsolja, 1 riven vitlöksklyfta och lite flingsalt, blanda om. Gott även att strö över pastarätter.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Krämig blomkålssoppa med ädelost

Salamifylld kalkonfilé med ramslökssås

Morotssoppa med grillad paprika

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…