Annons

Annons

Rapport från Året Runt på Bokmässan!

 

Erika besöker bokmässan

Året Runts Erika Svernström spanar in det enorma bokutbudet.

Bokmässan i Göteborg pågår för fullt. Och Året Runts egen Erika Svernström är där och minglar med alla författare och bokförlagsfolk. Här kommer en hälsning från henne:
”Bokmässan är ett Mecka för bokälskare. Syrehalten är låg, köpglädjen stor och kändisfaktorn hög. Här finns allt från David Lagercrantz millenniumbok till Pippi Långstrump. Här flanerar, presenterar och signerar bland andra Jan Guillou, Åsa Larsson, Kerstin Ekman, Anna Mannheimer och Leif GW.

Annons
Bokmässan får besök av Jan Guillou

– Alla känner vi någon polack, ungrare, jugoslav eller grek som kommit hit i flyktingströmmar från 60-talet och framåt. Varför skulle Sverige vara särskilt hotat just vid nuvarande flyktingström? HUr dum får man bli, undrar Jan Guillou, som skrivit boken Blå stjärnan som handlar om en svensk jude-smugglarhjältinna under andra världskriget.

Jag kan passa på att ge tipset – kissa alltid innan du gifter dig!

Bokmässan med Anna Mannheimer

– Jag och min man Peter är inte giftastyperna. Men vi var tvungna att gifta oss för att få adoptera. Allt blev hastigt och lustigt och när prästen fråga ”tager du” får jag ett skrattanfall fruktansvärt ovärdigt en blivande fru. Och jag kan samtidigt passa på att ge tipset – kissa alltid innan du gifter dig, säger Anna Mannheimer

Text & foto: Erika Svernström


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…