Annons

Annons

Tigerkaka med lakrits och citron

Baka en härlig tigerkaka i långpanna! I receptet hittar du både lakrits och citron.

AR Långpannebak 4411 Janet Gustavsson

ca 12 bitar
2 1/2 dl strösocker
150 g smör eller margarin
3 äggulor
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 äggvitor
2 msk kakaopulver
2 Kick lakritskola à 19 g
2 msk rivet citronskal
1 1/2 dl vispgrädde

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanneform, ca 22×18 cm med bakplåtspapper. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver.

Vänd ner i äggulesmeten och tillsätt mjölken.
Vispa äggvitorna styva och vänd ner. Häll 1/3 av smeten i en ny bunke och vänd ner kakaon. Skär lakritsen i bitar och smält på halv effekt i mikron någon minut, kontrollera under tiden så det inte blir för varmt. Rör ner lakritsen i chokladsmeten. Blanda rivet citronskal i den vita smeten.
Häll lite av den vita smeten i formen, ringla över den mörka och fortsätt sedan att varva tills smeten är slut. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Ta upp och skär i rektanglar, ca 3×6 cm. Vispa och spritsa lite grädde på varje kakbit och strö över lite rivet citronskal.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…