Annons

Annons

Recepträttelse

Chokladtryffelkakor

I Året Runt nummer 10/14 har det tyvärr smugit sig in ett fel. Degen till chokladtryffelkakorna ska kavlas ut till 5 mm, inte 5 cm. Vi ber så mycket om ursäkt om detta och publicerar här det korrekta receptet.

Annons

Chokladtryffelkakor
ca 25 stycken:
150 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 1/2 dl vetemjöl
6 msk kakao
Chokladtryffel:
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk kaffepulver
125 g mörk choklad, hackad
ev lite kakao att pudra över
Sätt ugnen på 175 grader.

Gilla Året Runt på Facebook

Vispa ihop smör och florsocker. Vänd i mjöl och kakao. Kavla ut degen ca 5 mm tjock och stansa ut rundlar ca 4 cm i diameter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter. Låt kakorna svalna.
Blanda grädde, kaffepulver och hackad choklad i en kastrull och smält på låg värme.
Fyll en spritspåse och spritsa fyllningen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två. Pudra eventuellt med lite kakao vid servering.

Av: Elisabeth Johansson
Foto: Ulf Svensson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…