Annons

Annons

Revben med honung och chili

Smaksätt julens revben med len honung och het chili!

Revben med honung och chili
6–8 bufféportioner
2 kg tjocka knäckta revben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Glasyr:
3 msk chilisås
2 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
1 msk färskriven ingefära
1 tsk chilipulver
Garnering:
fikonklyftor
½ skivad apelsin

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär revbenen i bitar och placera dem på en plåt 
med bakplåtspapper. Salta och peppra. Baka i ugnen,
ca 25 minuter. Ta ut och häll av vätskan som bildats.
3. Glasyr: Blanda samtliga ingredienser.
4. Pensla glasyr på revbenen runt om och tillaga mitt 
i ugnen, 15–20 minuter. Vänd revbenen efter halva
tiden och pensla dem med glasyren. Köttet ska lossna helt från benen när de klara.
5. Garnera med fikonklyftor och apelsinskivor 
vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Revbensspjäll med sesamfrön


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…