Annons

Annons

Revben med honung och chili

Smaksätt julens revben med len honung och het chili!

Revben med honung och chili
6–8 bufféportioner
2 kg tjocka knäckta revben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Glasyr:
3 msk chilisås
2 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
1 msk färskriven ingefära
1 tsk chilipulver
Garnering:
fikonklyftor
½ skivad apelsin

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skär revbenen i bitar och placera dem på en plåt 
med bakplåtspapper. Salta och peppra. Baka i ugnen,
ca 25 minuter. Ta ut och häll av vätskan som bildats.
3. Glasyr: Blanda samtliga ingredienser.
4. Pensla glasyr på revbenen runt om och tillaga mitt 
i ugnen, 15–20 minuter. Vänd revbenen efter halva
tiden och pensla dem med glasyren. Köttet ska lossna helt från benen när de klara.
5. Garnera med fikonklyftor och apelsinskivor 
vid servering.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Revbensspjäll med sesamfrön


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…