Annons

Annons

Revbensspjäll med sesamfrön

Revbensspjäll hör julbordet till. Med det här receptet kommer du att göra succé i jul.

Stora julbordet
ca 8 bufféportioner
1 kg revben, tunna
8 katrinplommon
2 msk färsk riven ingefära
2 msk malen kryddnejlika
2 msk honung, flytande
5 msk olivolja
1 citron, saften
2 msk sesamfrön
salt, peppar

Annons

Lägg revbenen i en smord ugnsform.
Tärna katrinplommonen och blanda med ingefära, kryddnejlika, honung, olja, citronsaft, sesamfrön, salt och peppar. Pensla revbenen runt om med blandningen och ställ in formen i kylen 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ställ in i formen i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ös revbenen med marinaden då och då.
Skär upp köttet i bitar vid serveringen.

Gilla Året Runt på Facebook

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…