Annons

Annons

Rickard Olsson: ”Jag hade gråten i halsen”

I ett decennium har Rickard Olsson lett SVT-programmet "Vem vet mest". I veckan träffades kollegerna för en avskedsfest. "Jag hade gråten i halsen", säger Rickard Olsson till Expressen.

Rickard Olsson programledare i Vem vet mest i SVT.

Rickard Olsson som programledare i ”Vem vet mest” i SVT. Bild: SVT

I december spelade Rickard Olsson in sitt sista avsnitt av ”Vem vet mest”. Totalt har han lett över 1 500 avsnitt av succéprogrammet.

Tidigare i veckan träffades kollegerna för en ”sista natten med gänget”.

Annons

– Det var en återföreningsträff kan man säga, vi tittade på gamla bilder på projektorn och så, säger Rickard Olsson till Expressen.

Rickard Olsson Bingolotto

Enligt Rickard Olsson blev det ett väldigt känslosamt möte. Han säger också att programmet har betytt mycket för honom och att han kommer att sakna sina tidigare medarbetare. Rickard Olsson säger också att det rann en hel del tårar under kvällen.

– Jag hade gråten i halsen. Vi har gått igenom mycket tillsammans, på riktigt har det varit blod, svett och tårar. Det är klart det blir sentimentalt att skiljas, alla sprids för vinden.

Rickard Olsson på Världens Barn-galan 2016.

Bild: IBL Bildbyrå

Efter sommaren fortsätter Rickard Olsson sin tv-karriär i den konkurrerande kanalen när han tar över ”Bingolotto” i TV4. Han har tidigare berättat att programmet delvis kommer att få en ny kostym även om tittarna kommer att känna igen sig.

– Charmen med Bingolotto är att vad som helst kan hända. Gäster kommer och går och man vet aldrig vem som ringer in. Jag hoppas att våra tittare ska känna spänningen i just detta och att den ena veckan inte blir den andra lik, har Rickard Olsson tidigare sagt.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Nya överraskningar i Bingolotto med Lotta Engberg och Agneta Sjödin

Han tar över Vem vet mest efter Rickard Olsson


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…