Annons

Annons

Rimmad kyckling med spenat- och dillpesto

Kyckling + pesto = sant. Så enkelt och så gott!

Rimmad kyckling med pesto

4 personer (8 personer till buffé)

800 g kycklingfiléer
1 liter vatten
½ dl salt
2 kvistar rosmarin
Glasyr:
2 msk flytande honung
2 msk citronsaft, färskpressad
1 tsk rökt paprikapulver
1 msk rapsolja
Spenat- och dillpesto:
1 dl pinjenötter
200 g bladspenat
2 dl hackad dill
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2 msk citronsaft, färskpressad
½ dl rapsolja
salt och peppar
Garnering:
1 dl hackad persilja

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Koka upp vatten, salt och rosmarin. Ta det från värmen och låt kallna. Lägg i kycklingfiléerna och låt stå i kylen över natten.
3. Ta upp kycklingen och låt rinna av. Lägg den i smord ugnsfast form.
4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser. Pensla kycklingfiléerna med glasyren.
5. Tillaga kycklingen i ugnen,
ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Låt svalna.
6. Spenat- och dillpesto: Mixa pinjenötter i en mixer med spenat, dill, finhackad vitlök och parmesan. Tillsätt pressad citronsaft och olja i en tunn stråle, kör till en sås. Smaka av med salt och peppar.
7. Skär upp kycklingen i skivor och strö över hackad persilja. Servera med peston.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Citronkyckling med honungsdressing

Couscoussallad med grillad kyckling och fetaost

Grillad kycklingburgare med ceasardressing


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…