Annons

Annons

Risotto med champinjoner

En gnutta tålamod och massor av kärlek är receptet för en lyckad risotto!

Risotto med champinjoner

4 personer
140 g bacon
300 g champinjoner
2 schalottenlökar
2 msk rapsolja
3 dl avorioris
1 liter svampbuljong av fond eller tärning, eller 8 dl svampbuljong + 2 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
salt och peppar
ev hackad persilja

Annons

1. Strimla baconet och stek det 
knaprigt i torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och 
skiva svampen och stek i fettet från baconet så att den får lite färg.
2. Skala och hacka löken. Stek den glansig i en gryta med olja. Tillsätt riset och stekt det glansigt, ett par minuter.
3. Koka upp buljongen. Tillsätt 2 dl vin eller 2 dl buljong till riset
till att börja med och låt det koka
in. Fortsätt späda med buljong 
under omrörning. Låt vätskan
koka in mellan omgångarna.
4. Blanda riset med parmesan-
ost, svamp, bacon och ev lite
persilja. Smaka av.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Tips!
Det är gott med en klick grönmögelost i risotton.

Prova också:

Apelsinkyckling med saffransrisotto

Kycklingsaltimbocca med risotto

Kantarellrisotto med citronlax

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…