Annons

Annons

Risotto med räkor och rostad broccoli

Risotto – en rätt som kräver både kärlek och lite tålmod!

Risotto med räkor och rostad broccoli

2 personer
1/2 gul lök
60 g champinjoner
1 msk smör
2 dl arborioris
5 dl grönsaksbuljong av tärning
1 dl riven parmesanost
salt, peppar
Topping:
150 g broccoli
2 tsk olivolja
6 körsbärstomater
20 g rucola
1 msk pinjenötter
250 g räkor med skal, 
ca 90 g skalade

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och finhacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i en kastrull med smör. Tillsätt riset och fräs ett par minuter utan att det får färg.
3. Koka upp buljongen och späd med den varma buljongen, lite i taget. Rör ofta i riset och späd efter hand som buljongen kokar in. Koka riset i totalt ca 20 minuter.
4. Rör i ost och smaka av med salt och peppar.
5. Topping: Dela broccolin i mindre buketter och blanda broccolibuketterna med olja, salt och peppar. Rosta broccolin i ugnen, ca 15 minuter. Dela tomaterna och skala räkorna.
6. Lägg upp risotton och toppa med broccoli, tomater, rucola, pinjenötter och räkor.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Risotto med champinjoner

Kycklingsaltimbocca med risotto


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…