Annons

Annons

Robert Wells stora livsstilsförändring: ”Mår så otroligt mycket bättre”

Efter åratal av turnéliv och stillasittande bakom flygeln har boogiemannen Robert Wells hittat vägen till ett friskare liv. Nu är det löpning som gäller och gärna maraton. "Du träffar så mycket sköna människor när du är ute och springer", säger Robert Wells till Aftonbladet.

Folkkära artisten Robert Wells har turnerat och underhållit land och rike runt sedan genombrottet i Så ska det låta 1997.

Livet som turnerande artist satte sina spår på kroppen. Nu har Robert Wells lagt om kosten och börjat springa – långt. Bild: IBL

Men artistlivet har krävt sin tribut. Det har blivit mycket sena måltider efter spelningarna och inte alltid enligt tallriksmodellen. Häromåret upptäckte den flyhänte pianisten att formen inte var på topp.

Annons

Insikten kom efter att han sett en semesterbild på sig själv från stranden i Florida där han knappt kände igen sig själv Efter det uppvaknandet har Robert Wells lagt om kost och blivit en flitig gäst på gymmet. Sedan dess har kilona rasat och Wells har blivit en hängiven löpare.

Gilla Året Runt på Facebook

– Jag har ju varit extremt stillasittande. Suttit vid datorn, vid pianot, i turnébilen. Jag kände att nu är det nog, säger Robert Wells till Aftonbladet om sin nya vurm.

”Bland det häftigaste jag gjort”

Wells tar sitt nya intresse på allvar och har till exempel redan hunnit med New York Marathon i november förra året. En stor upplevelse, berättar artisten.

– Det var bland det häftigaste jag gjort. Man springer Brooklyn, Bronx och Central park. Jag sprang på 4,50. Jag ville under fem. Jag var faktiskt inte så trött. Jag hade mest ont i benen. Det är betong i USA, det är stumt, säger han till Aftonbladet.

Satsar på Stockholm Marathon

Härom helgen syntes Wells bland löparna i Falkenbergs stadslopp där familjen håller till om somrarna och han har siktet inställt på midnattsloppet i augusti.

Nästa år hägrar Stockholm Marathon.

– Man mår så otroligt mycket bättre när man är ute.

Text: Henrik Högström

Träna hemma – med ett gummiband

Ett gummiband är det perfekta träningsredskapet som du kan ha med dig överallt och träna hela kroppen med – på den nivå som passar dig!

Läs mer och beställ direkt från här!

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop. Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Läs också:

20 år med ”Så ska det låta” – minns du alla programledare?

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…