Annons

Annons

Rökiga karréspett med glaze

Vilken fullträff med kryddiga och möra karréspett!

Rökiga karréspett med glaze

4 personer

1 kg benfri fläskkarré
1 tsk salt
Glaze:
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili, finhackad
4 msk chilisås
1 msk chipotlepasta
1 tsk spiskummin
Garnering:
3 msk finhackad rosmarin eller persilja

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Putsa köttet. Skär det i avlånga bitar som är ca 4 cm breda. Salta runt om och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på ca 70°. Hur lång tid det tar beror på
hur tjocka bitarna är, men räkna med 30–40 minuter. Låt köttet svalna något och trä upp på spett.
3. Glaze: Blanda olja, finhackad vitlök, finhackad chili, chilisås, chipotlepasta och spiskummin. Dela upp glazen i två skålar och pensla köttet runt om med hälften av glazen.
4. Grilla köttet över fin glödbädd, ca 10 minuter. Vänd ett par gånger under tiden. Dra av köttet från spetten och skär upp i skivor. Pensla med resten av glazen.
5. Vid servering: Strö över rosmarin.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Marinerade karréspett i rosmarin och apelsin

Läckra karréspett, sommarfylld fläskfilé och grillad majs

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…