Annons

Annons

Rostad potatissallad med senapsdressing

Gör enkelt en läcker potatissallad med sparris, spenat och senapsdressing. Passar till det mesta på buffébordet.

 

Rostad potatissallad med senapsdressing
6 bufféportioner
1 kg delikatesspotatis
2 msk olivolja
3 msk grovhackad dill
250 g grön sparris
1 knippe rädisor
150 g sockerärter
4 salladslökar
100 g finbladig spenat
Dressing:
3 äggulor
3 msk stark söt senap
1/2 dl ättiksprit, 12 %
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl rapsolja
Garnering:
dill

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tvätta och torka potatisen. Halvera 
eller kvarta stora potatisar och lägg på 
en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på dill. Blanda om. Tillaga strax under mitten i ugnen tills potatisen fått en gyllene färg, 20–25 minuter.
3. Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat 
vatten, ca 3 minuter. Häll av vattnet
och spola sparrisen i kallt vatten. Skär
den i mindre bitar. Ansa och koka rädisorna, 30 sekunder. Häll av vattnet och spola rädisorna i kallt vatten. Skär dem i skivor eller i kvartar. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten, ca 1 minut. Häll av vattnet och spola ärterna i kallt vatten. Ansa och
 strimla salladslöken.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Rostad potatissallad

Dillstuvad potatis med kallrökt lax

Potatissallad med sommarkänsla

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…