Annons

Annons

Rotfrukspytt med isterband

Satsa på en lättlagad, läcker och mättande pytt med rotfrukter och isterband! Extra gott att servera med stekta ägg och rödbetor.

Rotfruktspytt med isterband recept

Rotfruktspytt med isterband – recept

4 personer
400 g potatis
2 morötter
200 g kålrot
1 palsternacka
2 msk rapsolja
salt och peppar
500 g isterband, tärnade

Annons

Servering:
4 stekta ägg
sallad
rödbetor

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna 
potatis och rotfrukter. Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla över olja, rör om bland rotfrukterna så oljan kommer åt, krydda med salt och peppar. Ställ in 
i ugn i ca 25 minuter.
2. Tärna isterbanden och strö över 
rotfrukterna, ställ in i ugn ytterligare 10 min. Blanda om.
3. Stek äggen och servera ägg och pytt 
tillsammans med sallad och inlagda
 rödbetor.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Pyttipanna på lövbiff

Falu- och rotfruktspytt

Pytt med halloumi och sötpotatis


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…