Annons

Annons

Rotfruktssallad med ädelost och mandel

rotfruktsallad

Vardagsmiddagslyx!
4 PERSONER
3 morötter
2 palsternackor
4 rödbetor
2 rödlökar
2 gula paprikor
1–2 msk olivolja
flingsalt
200 g haricots verts
1 pkt kidneybönor
1 påse blandad sallad
140 g ädelost, smulad
100 g sötmandel, grovhackad
salt, peppar
100 g salami, skivad
DRESSING:
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Klyfta morötter, palsternackor, rödbetor och rödlök.

Gilla Året Runt på Facebook

Skär paprikan i stora bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Fräs haricots verts i stekpan­na 5–7 minuter i lite olivolja. Låt kidneybönorna rinna av.
Blanda alltsammans på ett stort fat. Strö över ädelost och sötmandel.
Rör samman ingredienserna till dressingen och ringla över.
Vänd salami i torr stekpanna och stick ner i salladen.
Av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…