Annons

Annons

Marängrulle med jordgubbsmums

Fira att våren är här med jordgubbar och maräng, en härlig Budapestrulle till fikat.

Marängrulle

Rulltårta med maräng och jordgubbar.

8–10 Bitar
Spritsa maränglängderna riktigt tätt på plåten. Är den svår att rulla samman, låt rullen ligga med fyllningen på i några minuter så går det lättare.
6 äggvitor
4 dl strösocker
2 1/2 dl kokosflingor
+ 1/2 dl kokosflingor
1/2 dl majsstärkelse
1/2 dl Marsanpulver för kokning

Annons

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar

Garnering:
2 dl vispgrädde
6–8 jordgubbar
ev. några vinbärsblad

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vispa tills du har ett fast, blankt och hårt skum. Blanda 2 1/2 dl kokosflingor med majsstärkelse och Marsanpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
Spritsa smeten i långa, täta rader på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1/2 dl kokosflingor.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Lägg bakplåtspapperet på ett galler och låt marängbottnen svalna. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper och drag bort gräddningspapperet. Fukta papperet så lossnar det lättare.
Vispa grädden och bred ut den på bottnen. Skiva eller tärna jordgubbarna och fördela på grädden. Rulla ihop bottnen från långsidan. Garnera med skivade jordgubbar när det är dags att servera.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS MER:
Chokladrulltårta med smörkräm

Kardemummarulltårta med hallonmousse

Glutenfri rulltårta med choklad och lemon curd

MISSA INTE! Senaste numret av magasinet Glutenfritt finns i butik nu! En tidning fylld av inspirerande och goda recept.

magasinet-glutenfritt-omslag

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…