Annons

Annons

Rulltårta med jordgubbar och nutella

Njut av en underbar rulltårta med jordgubbar och nutella. Toppa med hyvlad choklad.

Rulltårta med jordgubbar och nutella

10 bitar

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten
Fyllning:
3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
250 g nutella
Garnering:
mörk choklad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och sikta ner i smeten. Tillsätt kokande vatten.
3. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 7 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och lossa bakpapperet. Låt svalna.
4. Fyllning: Vispa grädden. Rensa jordgubbarna. Tärna hälften och dela resten. Bred nutella över bottnen. Bred på grädde (inte all grädde) och strö över hackade jordgubbar. Rulla ihop från långsidan.
5. Vid servering: Garnera med resten av grädden och delade jordgubbar. Toppa med hyvlad choklad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Rulltårta med lemon curd och hallon

Chokladrulltårta med blåbär


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…