Annons

Annons

Rulltårta med nektariner, hallon och vit choklad

Härligt somrig rulltårta med frukt, bär och vit choklad! Perfekt till sommarfikat!

Rulltårta med nektariner, hallon och vit choklad
8–10 bitar

3 ägg
1½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kokande vatten

Fyllning:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1½ dl hallon
2 nektariner

Annons

Garnering:
1 dl vispgrädde
1 nektarin
hallon
mynta


1. Sätt ugnen på 250°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt kokande vatten och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, 5–7 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra av gräddningspapperet. Låt svalna under långpannan eller lätt fuktad duk.
3. Fyllning: Smält chokladen i bitar över vattenbad. Vispa grädden och blanda med den smälta chokladen. Bred över den kalla bottnen. Strö på hallon och urkärnade och tärnade nektariner. Rulla ihop från långsidan. Spritsa på grädde och garnera med nektarinklyftor, hallon och mynta.

Tips! Gillar du inte vit choklad kan du utesluta den och fylla tårtan med vispad grädde, frukt och bär.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…