Annons

Annons

Rusning till Mandelmanns gård: ”Vi blir fotograferade hela tiden”

Mandelmanns gård har blivit en ännu hetare turistmagnet efter populära TV-serien. Samtidigt har paret blivit bättre på att ta betalt för sin medverkan i TV 4-produktionen. "Vi ska ju inte gå back på det här", säger Marie Mandelmann.

Livet på Mandelmanns gård i TV 4 har blivit en tittarsuccé. Och det är många som vill få en inblick i det ekologiska lantbruket i Rörum på Österlen med egna ögon. Med tanke på det publika genombrottet och den förväntade anstormningen valde Mandelmanns i år att införa ett bokningssystem.

Annons

– Vi har fullt i juli och det börjar bli fullt i augusti, säger Marie Mandelmann.

– Men vi har tagit in mindre folk än förra året och de som kommer hit är så nöjda med att det inte är packat med folk.

Mandelmanns gård har redan sedan tidigare varit ett populärt turistmål men eftersom Gustaf och Marie är ”kända från TV” så ger det lite extra krydda till besöket.

Det blir, enkelt uttryckt, en hel del selfies.

– Vi blir fotograferade hela tiden.

Kan anpassa sig

Även om spontanbesöken är slopade finns det viss anpassning till läget. De bokade besöken är slut vid 15 och om det är någon långväga gäst som står utanför utanför då så kan de beredas plats. Mandelmanns är inte knussliga på det sättet.

Förutom att ta selfies med TV-kändisarna får gästerna ta del av vad som odlas och lever på gården. De kan även köpa bröd bakat av Marie och andra produkter som görs på gården.

Sommaren är gårdens stora inkomstkälla.

– Det vi får in på sommaren ska vi ju leva på hela året, säger Marie Mandelmann.

Förhandlade upp lönen

Historiskt sett brukar de resurserna räcka till mars, april.

Även om kändisskapet från TV-serien ger selfiesugna besökare har medverkan i TV ännu inte genererat några större inkomster. Enligt Marie Mandelmann gick gården till och med lite minus på sin medverkan under första säsongen.

Inför årets säsong har de dock förhandlat upp lönen.

– Vi sa att annars går det liksom inte.

Inspelningarna av den andra säsongen av Mandelmanns gård ligger nere för tillfället men kommer att återupptas i augusti.

Text: Henrik Högström

Läs också:

5 härliga citat från Marie Mandelmann


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…