Annons

Annons

Så håller solbrännan länge – 5 tips för fin solbränna

Om du vill behålla solbrännan så länge som möjligt måste du sköta om din hud. Skrubb, solskyddsfaktor och sedan smörj, smörj, smörj – så lyder rådet för en fin och hållbar solbränna.

 

Så behåller du solbrännan

Förbered huden med peeling
En fin solbränna får du genom att skrubba kroppen regelbundet några veckor innan du börjar sola samt med en mild peeling under själva solsemestern (perfekt om man flagar). Och nej, brännan försvinner inte om du skrubbar, den sitter djupare än så.

Annons

Hög Solskyddsfaktor
Vill du behålla solbrännan länge måste du använda solskyddsfaktor från start. Börja med en hög solskyddsfaktor och trappa sedan ner.

Gilla Året Runt på Facebook

Sola med måtta
Sola med måtta och tänk på att du blir solbränd även i skuggan.

Fuktbomba ansikte och kropp
På sommaren behöver ansikte och kropp maximalt med fukt. Fuktbomba kroppen med After Sun flera gånger varje dag, speciellt efter en dusch och vid läggdags. Glöm inte bort ansiktet, smörj in med fuktserum, en fuktgivande ansiktskräm samt lägg fuktmask minst två gånger i veckan.

Behåll brännan – ännu längre
Vill du behålla solbrännan så länge som möjligt kan du komplettera med en brun-utan-sol produkt.

Visste du att…
..Skillnaden mellan en body lotion och en After Sun är att den sistnämnda innehåller fler ingredienser som verkar lugnande för irriterad hud, t ex aloe vera, om man har bränt sig. Flera After Sun innehåller också brun-utan-sol för att förlängd brunhetskänsla.

 Av Katarina Markiewicz

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…