Annons

Annons

Så blir nya säsongen av ”Vår tid är nu”

Året har blivit 1955 när seriens andra säsong tar sin början i höst.

Bild: SVT

Vår tid är nu är en succé av sällan skådat slag. 2 miljoner tittare såg varje avsnitt av SVT-produktionen och i höst är det dags för premiären av seriens andra säsong. Redan nu är det dock klart att det faktiskt också blir en tredje.

Annons

Den första säsongen började 1945. När säsong två tar vid har det blivit 1955. För Expressen-bloggen Spoiler Alert har seriens manusförfattare Ulf Kvensler berättat varför man tar avstamp i just 1955.

– Vi valde den tidpunkten för att det är en milstolpe i restauranghistorien – det var nämligen då Brattsystemet avskaffades, alltså motboken. Man fick alltså nu köpa ut hur mycket öl, vin och sprit man ville på Systembolaget. Tidigare hade man varit tvungen att gå på restaurang för att få tag i mer alkohol än sin ranson, så när motboken försvann blev det lite av en kris för restaurangbranschen. Man gick in för att locka folk med olika matteman och  jippon istället. En del av detta kommer vi se även på restaurang Djurgårdskällaren, säger Ulf Kvensler till Spoiler Alert.

I rollerna under den andra säsongen återser vi bland andra Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Peter Dalle, Mattias Nordkvist, Charlie Gustafsson, Josefin Neldén och Ida Engvoll. Också en ny skådespelare gör entré. Danska Sofie Gråbøl (kanske mest känd från danska superserien Brottet).

Läs också:

Så blev Vår tid är nu en riktig succéserie

Susanne Reuter om sin paradrolll

Text: Johanna Leijon
Artikeln publicerades först på ELLE.

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…