Annons

Annons

Så fimpar du bäst- 5 bra metoder!

Dags för rökstopp

Tillhör du skaran som vill sluta röka, men inte kan? Lugn du är inte ensam. Just nu försöker tusentals svenskar fimpa för gott. Att  svenskarna tycker att rökningen är viktig för hälsan visar en ny undersökning av företaget AMC bland 2500 personer. Hela 47 procent  ansåg att den viktigaste faktorn för hälsan var att sluta röka. Vilken metod som är bäst för att sluta röka beror Här är 5 nya bra sätt att fimpa:

Annons

 

1. Allen Carr – metoden
Både skådespelerskan Tintin Anderzon och Allan Svensson har lyckats gå från att vara storrökare till att helt sluta med metoden. Man kan gå kurs och läsa bok och det innebär att man får ett nytt sätt att se på sin rökning.
Se easyway.nu
2. Plåster och tuggummi
Nikotinplåster och nikotintuggummi minskar abstinenssymtomen genom att pytsa ut nikotinet i en jämn ström. Nikotinet via plåster tas upp genom huden och transporteras ut i blodet. Tuggummits nikotin går via slemhinnorna i munnen. De kan sedan fasas ut.
3. E-cigaretter
När man puffar på en e-cigarett hettas en rökvätska upp och ånga bildas. Vätskan finns med olika smaker som choklad eller frukt och med och utan nikotin. Risken finns att man upprätthåller vanan efter att man fasat ut nikotinet.
4.Sluta-röka-linjen
Här finns före detta tobaksanvändare som hjälper dig att hitta en metod för att sluta röka. Eftersom inte en metod fungerar för alla så blir hjälpen helt individuell.
5.Appen Rökfri
Du startar appen genom att registrera dig och sedan får du bestämma om du ska börja med en gång eller börja med pepp inför ett rökstopp. Slutar du så börjar appen att räkna antalet dagar du varit rökfri, hur mycket pengar du sparat och hur många cigg du inte rökt. Du får tips, goda råd och pepp när du sviktar.
 Hur gör  man för att hålla nyårslöftet?
*Sätt ett mål som är viktigt för dig, inte för någon annan.
*Var rimlig! Du kanske inte kan sluta röka, banta och börja springa samtidigt.
*Förvänta dig inte toppresultat direkt. Det kan vara svårt, låt det vara det.
*Var snäll mot dig själv! Om du misslyckas en gång så ta nya tag, gräv inte ner dig och ge upp.
*Gör det med någon! Att vara två eller fler ger mera kraft att peppa varandra när det blir motigt.
Av Jessika Devert Foto Shutterstock

Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…