Annons

Annons

Lammgryta med orientaliska kryddor

Spiskummin, kardemumma och kanel sätter smaken på denna långkokta lammgryta med inspiration från Mellanöstern. Toppa med aprikoser och mandel.

lammgryta

Lammgryta med orientaliska kryddor

4 personer

700 g grytbitar av lamm
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tsk kanel
2 tsk spiskummin
2 tsk kardemumma
1 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
ca 14 torkade aprikoser
4 portioner ris
3 msk hackade sötmandlar

Annons

Bryn grytbitarna på hög värme i lite smör, så att de får lite färg.
Skala och skär lök och vitlök. Tillsätt till köttet tillsammans med kanel, spiskummin, kardemumma och tomatpuré. Smula över buljongtärningen, häll över vattnet och hälften av de hackade och torkade aprikoserna. Lägg på lock och låt puttra ca 2 timmar. Smaka av med salt och peppar.
Koka riset. Servera med nykokt ris, hackade aprikoser och mandelhack.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Johanna Mellberg
Foto: Lena Tell 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…