Annons

Annons

Så gör du din egen myggfälla!

Bli av med sommarplågan genom att tillverka din egen myggfälla. Det enda du behöver är en tom PET-flaska och tre ingredienser!

Solvarma kvällar i trädgården kan förstöras helt så fort vi hör det där irriterande ljudet som avslöjar att myggorna vaknat till liv och är hungriga. Myggor må vara utmärkt fågelföda, men helst slipper vi människor de blodsugande små insekterna helt och hållet.

Annons

Myggor är riktiga smittbärare och kan sprida sjukdomar som malaria och denguefeber på många håll i världen. Bild: IBL Bildbyrå

Så undviker du myggor

För att minska risken för en mygginvasion i trädgården, är det viktigaste av allt att göra miljön ogästvänlig för de små blodsugarna. Det gör du framför allt genom att ta bort alla vattensamlingar som bildats i gropar, hinkar och hängrännor och där myggen gärna lägger sina ägg.

Läs också: 8 växter som håller myggorna borta i sommar

Så här gör du din egen myggfälla:

1. Ta en tom PET-flaska som rymmer två liter. Skär av ungefär en tredjedel av flaskan upptill med hjälp av en sågtandad kniv.

Gilla Året Runt på Facebook

2. Häll i fyra matskedar brunt socker i flaskan. Tillsätt 2,25 deciliter varmt vatten och 1/4 tesked jäst och rör runt så att alla ingredienser blandas.

3. Ta till sist den avskurna toppen av PET-flaskan. Vänd den upp och ner och ställ ner i botten av flaskan. Se till att korken är avskruvad och att kanterna sluter tätt.

Myggorna sägs bli attraherade av den söta blandningen i flaskan. Och när de väl lockats in i flaskan kommer de aldrig mer därifrån. Ställ ut myggfångaren i trädgården, på balkongen eller inomhus och njut av en mindre myggig sommar!

På Youtube finns en video där du kan se instruktioner för hur du bygger din egen myggfälla steg för steg:

Källa: Youtube, Expressen Leva & Bo

Text: Minna Wallén-Widung

 Läs också:

Därför biter myggorna dig mer än andra!

Gör ditt eget myggmedel som håller myggen borta – och doftar gott!


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…