Annons

Annons

Så gör du en vacker bukett av sommarens blomster

När naturen svämmar över av blomning är det härligt att plocka och blanda allt det vackra och söta i fina arrangemang. En soppskål, en flaska eller en glasburk - allt som kan fyllas med vatten kan också fungera som vas!

 

Sommarbukett

Ljuvligt romantisk mix
Att hålla buketten i en färgskala ger mängdeffekt Blommande äppelkvistar tillsammans med rosa tulpaner, knipprosor, pion, syren och någon kvist murgröna.

LÄS OCKSÅ: Så får du tulpanerna att hålla längre

Annons

sommarbukett

Blåblommigt i glasburk
Konservburkar från förr och nu passar för låga kompakta arrangemang. Vi fyllde dem med förgätmigej, isop och kruspersilja.

sommarbukett

Udda koppar på rad
Sött kaffegods på en silvrig bricka. Här fyllda med äppelblom, isop och blommande ramslök.

LÄS OCKSÅ: Gör en egen nätvas

sommarbukett

Violetta toner och vinbär
I den höga porslinskannan passar lite resligare växter. Här samsas lila tulpaner, kvistar av knoppande svartvinbärsbuske och blåviolett lövkoja.

sommarbukett

Sött i sockerskål
Låt de gamla sockerkaren och gräddkannorna och fyll dem med äppelblom, penséer och doftvioler tillsammans med små grönskande kvistar.

LÄS OCKSÅ: Våra bin är livsviktiga

sommarbukett

Soppterrin med blomster
I en låg och vid terrin krävs blommor med lite volym. Knoppande syren och några rododendron och en murgrönereva ger en fyllig och lite rufsig bukett.

Tips! Ta bort alla blad som riskerar att hamna under vatten. Snitta stjälkarna med vass kniv. Byt vatten efter några dagar och gör nya snitt.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…