Annons

Annons

Så kan du slippa influensan!

Förkylningar och influensa orsakar fler sjukdagar än något annat. Ibland drabbas vi dessutom av följdsjukdomar. Enligt forskning kan risken för detta halveras med hjälp av echinacea.

Blev bra i influensan av naturl kemedel.

Hon äter det växtbaserade läkemedlet i perioder, när folk i omgivningen hostar och nyser, och vid behov, för att försöka förebygga och förkorta förkylningar, och andra virusangrepp som influensa.
– Om jag känner i halsen att en förkylning är på gång, så tar jag Echinaforce i ett så tidigt skede som möjligt. Det kan hindra förkylningen från att bryta ut. Om jag ändå blir sjuk, så upplever jag att jag blir mindre dålig och att sjukdagarna är färre, säger Cristina.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

LÄS OCKSÅ: 10 hjälpmedel mot förkylning

Om förkylningen blir långdragen sätter den sig ofta på luftvägarna, i hennes fall. Och det vill hon undvika. Som timanställd undersköterska har hon inte råd med en massa sjukdagar.
Men det är inte alltid hon lyckas.
– Det gäller att ha preparatet hemma, annars kan det vara för sent att mota bort viruset innan det fått fäste på allvar, konstaterar Cristina.
Något hon råkade ut för våren 2015, då hon drabbades av influensa. Något hon delvis tror beror på att hon började med tabletterna i ett för sent skede.
– Det slutade med att jag fick äta antibiotika, som slog ut allt. Det tog tid att bygga upp sig och komma igen efter det, säger Cristina.
Annan egenvård som hon tar till när hon börjar känna sig krasslig är att vila, och probiotika (nyttobakterier, som är bra för tarmfloran och bl a finns i filmjölk, yoghurt, syrade livsmedel som surkål).
– Man kommer långt med att lyssna på sin kropp och ge den de bästa förutsättningarna. När man inte mår riktigt bra, så brukar man ju vara trött. Plus att det har visat sig att en stor del av vårt immunförsvar sitter i magen, därför tänker jag det är viktigt att hålla sin tarmflora i balans.
Ofta känner hon redan på kvällen att hon håller på att bli förkyld. Då tar hon sin solhatt och bäddar sedan ner sig.
– Ofta vaknar jag på morgonen och märker att den här gången hände inget, beskriver Cristina.
Några biverkningar har hon inte känt av, men vet att allergier kan förekomma, och att den som är allergisk mot korgblommiga växter inte ska ta preparatet, t ex.

Av Mia Coull Foto Shutterstock

Läs mer :
Så skyddar du dig mot årets influensa
Därför fryser vissa alltid och andra inte


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…