Annons

Annons

Så lyckas du med marängen

Maränger är lätt att göra och blir fantastiskt gott. Här får du 4 enkla tips för att lyckas.

maränger

Fluffiga och frasiga maränger.

1. Bunken ska vara torr och fri från fett. Använd gärna äggvita som stått i kylen och luftat sig några dagar. Den passar perfekt till maräng eftersom då har lite vatten hunnit avdunsta.
2. Börja med att vispa vitorna på medelhastighet tills skummet lyft ordentligt, öka därefter hastigheten och vispa till en fast maräng. Vispa inte för länge då riskerar marängen att sjunka ihop igen.
3. Tillsätt sockret lite i taget annars kan marängen bli kompakt. Blir den för rinnig har man troligtvis tagit i sockret för snabbt.
4. Grädda på låg värme tills marängerna är helt torra. Det är viktigt att förvara dem torrt, gärna i en burk med lock. Då håller de i flera veckor

Annons

Recept: Baka mästerkockens underbara lakritsmaränger>>

Av Sofia Gerholm Foto AOP-IBL

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…