Annons

Annons

Så ska Tim ”Avicii” Bergling hyllas i ”Let’s dance”

I veckans "Let's dance", hyllas den bortgångne världsartisten Tim "Avicii" Bergling med ett dansnummer. "Det känns både naturligt och viktigt", skriver Anika Beclijevski, exekutiv producent för programmet till Expressen.

Tim ”Avicii” Bergling dog den 20 april 2018 under en semesterresa med sina vänner i Muskat, Oman, bara 28 år gammal. Hans plötsliga bortgång har chockat en hel värld, och den internationella artisteliten har hyllat honom i kör.

Annons
Artisten Tim

Tim ”Avicii” Bergling. Bild: IBL Bildbyrå

Nu väljer TV4 också att hedra Avicii. I fredagens avsnitt uppmärksammas artisten med ett särskilt dansnummer, skriver Expressen.

Anika Beclijevski, exekutiv producent för ”Let’s dance”, skriver i ett sms till tidningen om beslutet att hylla Tim ”Avicii” Bergling:

”Det känns både naturligt och viktigt att hylla honom denna kväll. Vi tillägnar Tim ett dansnummer till ”Without you” som jag både tror och hoppas blir väldigt fint”.

Avicii slutade turnera 2016

”Without you” är huvudspåret på Aviciis EP ”Avici (01)” som släpptes i augusti 2017. Bland hans övriga stora hits finns bland annat ”Levels” och ”Hey Brother”.

Tim ”Avicii” Bergling slutade turnera 2016. I intervjuer berättade han att han mådde för dåligt för att fortsätta det hektiska turnélivet.

”Tim Berglings tragiska och allt för tidiga bortgång är en stor förlust inte bara för musik-Sverige utan även för den internationella världsscenen”, skriver Anika Beclijevski i sitt sms.

Skulle göra comeback – drog sig ur

Den sista tiden innan sin död jobbade Tim ”Avicii” Bergling med ny musik. Enligt den tyska tidningen Bild var han inbokad på en comebackturné under 2018 – en turné som han sedermera ska ha dragit sig ur. Enligt tidningen ska turnén ha ställts in eftersom artisten var rädd för att ”fastna i övermänskliga förväntningar igen”, rapporterar Expressen.

”Let’s dance” sänds fredagar klockan 20.00 i TV4.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också:

Gunde hyllar mamma i Let’s dance: ”Stöttade i ur och skur”

Gunde Svans kärleksmiss: ”Min absolut svagaste sida”

Jon Henrik Fjällgrens stöd i ”Let’s dance efter sin kollaps”


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…