Annons

Annons

7 tips för vårfin hud!

Våren är här och det är härligt. Men kylan har säkert gjort sitt i form av ett torrt och fnasigt ansikte. Så här piggar du upp torr och trött hud.

frisk hy

Så får du frisk hy till sommaren.

1. Noggrann rengöring varje kväll är väldigt viktig. Ta bort all makeup med rengöringsmjölk (ej vanlig tvål för den torkar ut).

2. Peela ansiktet cirka två gånger i veckan och passa på och lägg en fuktighetsmask efter peelingen. Vid behov gör ögoninpackning med eye-pads (speciella ögonrondeller som innehåller fukt och vitaminer).

Annons

3. Lägg på ett fuktighetsserum morgon som kväll.

4. Smörj in ansiktet med en lämplig fuktkräm, en separat dag-och nattkräm är allra bäst eller en kräm som kan användas både dag och natt.

5. Stryk på ögonkräm morgon som kväll. Klappa in den försiktigt under ögonen i höjd med kindbenet. Många stryker på ögonkrämen precis under ögat men det behöver man inte göra eftersom krämen ”kryper upp” tack vare ansiktsvärmen.

6 Vad gäller läpparna är ett vanligt läppbalsam det bästa. Klassikern Försvarets hudsalva som säljs på apoteket fungerar utmärkt.

7 Sist men inte minst – drick mycket vatten, det är viktigt för hudhälsan – året om!

Tips! Så här vet du att en kräm verkligen fungerar:

Låt dig inte luras av reklamen. Är du osäker på en produkt våga fråga expediten om det finns några vetenskapliga undersökningar som bevisar att just den här krämen hjälper. Leta på nätet, idag finns det en mängd bra konsumentinformation där vad gäller kosmetika.

Av: Katarina Markiewicz

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…