Annons

Annons

Så smaksätter du din majonnäs på godaste vis!

Majonnäs – god som den är men kan blir ännu godare med rätt smaksättning. Vad sägs om frisk citron, sardeller för sälta eller dragon som ger en touch av bearnaise. Här är sättet att lyfta din majo till nya smakhöjder.

Oavsett om du använder vispar en själv eller köper färdig så är majonnäs en riktigt bra sås att alltid ha i kylskåpet. Den går nämligen att variera i det oändliga.

Men vad kan du då använda för att ge din majonnäs det lilla extra? Till asiatiska rätter passar det perfekt med smaksättningar som sesamolja, soja, chili eller ingefära, som ger en djupare smak och mer sälta.

Annons

Till somriga rätter kan det vara gott att ge majonnäsen lite djup med hjälp av kapris, sardeller, gräslökcitron eller krasse.

Gilla Året Runt på Facebook

Till hamburgare, korv och annat grillat kött är det alltid gott med smak av tryffel, balsamvinäger, curry och dragon (som ger lite av en bearnaisesås-känsla).

Till sommarens goda primörer är det alltid gott med en sås med smak av parmesan, mynta eller vitlök.

Om du vill göra en egen majonnäs på ägg gör du följande:

Majonnäs

2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk pressad citron
1 krm salt
2 dl rapsolja
flingsalt

1. Alla ingredienser ska ha rumstemperatur. Blanda äggulor, senap, citron och salt i en stor vid skål och vispa ihop med ballongvisp eller handmixer.
2. Tillsätt oljan, först droppvis samtidigt som du vispar kraftigt.
3. Fortsätt hälla oljan i en tunn fin stråle medan du  vispar kraftigt tills majonnäsen tjocknar.

Recept på äggfri majonnäs hittar du här!

Text: Rebecca Wictor
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Prova också:

7 snabba såser – ta tuben till hjälp!

5 goda tillbehör till grillat

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…