Annons

Annons

Så undviker du myggbett i sommar

Sommaren närmare sig och så även myggen. Här följer sju tips som minskar risken för att bli utsatt för myggen i sommar.

myggbiten

Är du en av oss som blir myggbiten? Har ger vi dig sju råd som gör att du slipper myggen i år.

Det enklaste sättet att förebygga myggbett är att undvika platser där myggen finns. Det kan låta överdrivet logiskt men det handlar om att tänka rätt från början för att reducera risken att få oväntat tråkigt besök i din trädgård i sommar.

Annons

Recept: Gör ditt eget myggmedel

7 tips för minska mygg i sommar:

1. Om du äter B-vitamin får du vara ifred för myggen. Myggen kommer inte att bita dig eftersom de inte tycker om den lukt som du utsöndrar när du äter B-vitamin.

2. Myggen gillar kroppsvärme. När du dricker alkohol stiger din kroppstemperatur lite, det i sin tur leder till att du blir mer myggbiten.

3. Se till att det inte står vatten någonstans i trädgården där myggen kan lägga sina ägg. Töm ut allt stående vatten som kanske finns i hängrännor, fågelbad, gamla krukor och skottkärran.

4. Håll gräset kort, och tomten ren från snår och buskage.

5. Om du ska ut i skogen där det är mycket mygg så ta på dig ljusa, löst sittande och heltäckande kläder. Myggor gillar mörka färger.

6. Vitlök och persilja är bra mot mygg. Att både äta och smörja in sig med vitlök håller myggorna på avstånd. De gillar inte vitlök!

7. Om du vet att du kommer att vistas på en plats med mycket mygg och är känslig kan du i förväg förebygga klåda och svullnad genom att ta vanlig allergimedicin med antihistaminer. Antihistaminerna gör att din kropp inte reagerar lika starkt på betten. Du hittar dessa produkter på Apoteket.

Källa: Myggfri.nu

Av Sofia Gerholm Foto AOP-IBL


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…